Haiti – jordbävningskatastrof

Tusentals människor befaras ha omkommit i jordskalvet i Haiti. Haiti är västvärldens fattigaste land. Och ett av dem som drabbats hårdast av naturkatastrofer.

De senaste åren har flera orkaner dragit över landet. Tusentals människor har dött, städer och byar har dränkts av vatten och lera eller helt enkelt spolats bort.
Att Haiti nu, efter 200 år, på nytt har drabbas av en jordbävning, innebär att det omfattande återuppbyggnadsarbetet efter orkanerna, som nästan tycktes slutfört, nu i ett slag har sopats undan.Det internationella samfundet har föredömligt snabbt lovat att ställa upp med bistånd. Men för Haiti är det som att vara fången i en katastrofernas evighetsmaskin – när den ena är över, så kommer nästa.

Hjälp Till Liv är en liten organisation och hur mycket vi än vill, så har vi inte resurser att hjälpa folket på Haiti. Därför vill vi rekommendera alla att vända sig till organisationer som t.ex. FN, som verkar där nere i området. Våra tankar är med det Haitiska folket och biståndsfolket i deras arbete.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *