Envishet

Två grodor föll ner i en hink med grädde. Den första grodan tyckte sig inte se någon väg ut ur situationen, misströstade, gav upp och drunknade.

Den andra grodan tänkte annorlunda.

Han trampade omkring i grädden och gjorde allt för att hålla sig flytande. Snart hade hans trampande förvandlat grädden till smör, och därmed fick han ett avstamp ut.

Alla mål kan inte nås snabbt. Vi bör vara beredda på en lång kamp, ibland. Jag har hört, att så mycket som 80 % av den kreativa processen består av envist grävande och “trampande.”

Det är frågan om att upprätthålla en hög nivå av kampanda, för att nå ett mål. Michelangelo utstod fyra år liggande på rygg, för att kunna måla en kyrka – det Sixtinska Kapellet, påvens kapell i Vatikanen, Rom.

Det kan kännas som en klyscha;  “Ge inte upp!” Men det är välment och med tanke på alternativet nödvändigt. Det är viktigt att vi inte ger upp kampen mot fattigdom, misär och ondskan. För vår kampanda betyder hjälp och stöd till människor i nöd!

Det finns en som inte har gett upp om oss medarbetare. En, vars kampanda räckte genom smärta och lidande, genom mörker och elände; Till seger över döden och till en uppståndelse i härlighet och ljus. Jesus Kristus vann denna kamp för vår skull. Löftesordet slår fast att Han inte tänker ge upp förrän målet är nått: den himmelska tillvaron, vid Livsflodens stränder.

Min förhoppning är, att det ska finns någon som du känner kampanda för; någon som du inte vill ge upp på. Din envisa kamp hjälper någon annan att inte ge upp! Någon som annars skulle gå under.

Hur envis är du?

I tjugo år har Hjälp Till Liv hjälpt nödställda människor att inte ge upp. Vårt mål skulle aldrig nås, utan trogna understödjare som vägrar ge upp. Hjälpprojekt sköter sig inte själv, utan det behövs tillskott av medel, kontinuerligt.

Låt oss inte ge upp någon av de minsta!

Tillsammans för de lidande
Bengt Albertson

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *