Konserten i Ljusdal gav 52 000 kronor till Sydafrika!

Lördagen den trettionde januari, klockan arton prick,  var en typisk svensk vinterdag – ute var det ”jättekallt” och ”jättemörkt”! Inte alls i likhet med aftonens arrangemang.

Slottegymnasiets aula med angränsande foajé och cafédel, var fylld med människor. Det är så bra med sådana här tillställningar, för alla kommer dit och är positiva och förväntansfulla. Om det nu var någon som inte var det, så är jag säker på att ingen gick hem utan att ha känt av hur allt det som eventuellt var fruset inombords, denna smällkalla vinterdag, ändå smällt bort och ersatts av en varm och kärnfull upplevelse.

Det var Hudik Big Band och Hudik Modernaires som leverade en sprakande och verkligt imponerande Glenn Miller-konsert. Detta var en konsert till förmån för övergivna och AIDS sjuka barn i Sydafrika. Alla intäkter går oavkortat till projektet ”Give a Child a Family”. Projektet samarbetar nära med de lokala sociala myndigheterna och syftar till att stärka de blivande fosterfamiljerna som tar hand om övergivna barn. Detta för att de övergivna barnen ska få en så bra start som möjligt i de nya familjerna, samt att fosterfamiljerna får stöd och utbildning i att ta hand om en ny familjemedlem.

I god svensk tradition, såldes fika under kvällen, samt lotter med utlottning av fina priser, innan alla gick hem glada och nöjda; För vi vet ju, att vi genom att samlas i denna gemenskap hjälpt många barn till en ny framtid full av hopp och tro på en värdig tillvaro.

// BrA

Från välgörenhetskonserten i Ljusdal
tryck på bilden för större...
tryck på bilden för större...

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *