SYDAFRIKA – “Det är saligare att ge än att få” Apg 20:35

Här kommer en liten redogörelse för en mycket speciell händelse i några barns liv. Berättat av en svensk volentär som arbetade med ”Give a child a family” över jul 2009:

Deras ansikten berättade allt - en oförglömlig dag!

Våra internationella volontärer hade följande upplevelse under juldagen, den 25 december 2009.

Omkring sex veckor innan jul föddes ide’n av volontärerna att fråga sina hemförsamlingar i Sverige om pengar för att göra det möjligt att köpa presenter till barnen i Nositha. Nositha är en by på landet endast fyra kilometer från Place of Restoration. Det är ett fattigt område, där GCF (Give a Child a Family) har varit involverad i ett bestående matodlingsprogram och i en grundskola. Det var spännande att se hur mycket pengar som anlände. Efter lite efterforskning angående antal barn under 12 års ålder i byn, så beslutades det att 500 paket skulle packas. Plastpåsar fylldes med en barnbok med ett kristet budskap, en påse chips, juice, en klubba och annat godis. De barn som var under sex år fick även en liten hink med tillhörande spade. De äldre barnen fick kritor, ritblock och såpbubblor. Det var mycket spänning i luften då allt förbereddes och gåvorna packeterades!

På juldagen bar det av med fullpackade bilar. En kollega, som bor i Nositha, hade arrangerat så att byns samlingslokal kunde användas. 50 barn var redan på plats och mer barn anlände då de hörde sång och hög musik eka utöver kullarna. Julbudskapet delades, det sjöngs och en dansgrupp bestående av unga killar från Nositha uppträdde. Efter detta köade barnen, uppdelade efter ålder för att få sin presenter. Vilken glädje det var att se så många glada barn på en och samma gång. En sann julglädje! Det enda som sågs kring vägarna när det var dags att fara hemåt, var påsar med färgglada prickar på och barn, en del blåsandes bubblor och andra ätandes godis. Deras ansikten berättade allt – en oförglömlig dag!

På Nositha samhälles vägnar vill vi tacka ALLA som var med att göra juldagen till en oförglömlig dag för byns barn!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *